Великден 2018 в Албания автобусна програма от 06.04.2018 с 3 нощувки (дневен преход) - Почивка в Дуръс, Албания


Великден 2018 в Албания
автобусна програма от 06.04.2018 с 3 нощувки (дневен преход)

4 дни/ 3 нощи
Автобус

Почивка Великден 2018 в Албания <br> автобусна програма от 06.04.2018 с 3 нощувки (дневен преход)<br> - <font color=green> ОБЯВЕНИТЕ ЦЕНИ СА С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 28.02.2018</font>

ОБЯВЕНИТЕ ЦЕНИ СА С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 28.02.2018
цена: от 303.00 лв

ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛИ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ ПО ПРОГРАМАТА:

Почивка в KOMPLEXI FAFA PREMIUM 4*
Дуръс / Албания
цена от:
303 лв
Почивка в SANDY BEACH RESORT 4*
Дуръс / Албания
цена от:
303 лвПрограма: Първи ден 06.04.2018

Отпътуване от Пловдив в 03.00 oт Пловдив (ОМВ Санкт Петербург), от София в 05.00 ч. от (Александър Невски). Пътуване по маршрут София - Гюешево - Скопие- Тетово - Струга - Елбасан – Охрид - Дуръс (600 км). Кратък престой и свободно време в Скопие. Пристигане в Дуръс следобед. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


Втори ден 07.04.2018

Закуска. Свободно време или по желание еднодневна eкскурзия до старата и нова столици на Албания - Круя и Тирана (доп. заплащане). Историческия град Круя съчетава на едно място природа, история и археология. През 879 г. той се явява значим епископски и византийски център, а през 1190 г. е седалище на княжеството Арбери. През XV век под лидерството на Скeндербег градът става символ на съпротивата срещу турците. Едноименната крепост в него е приютила на територията си етнографски музей, помещаващ се в типична къща от XVIII век и музеят на Скeндербег, посветен на националния герой и неговите подвизи. Свободно време за посещение на традиционен албански пазар, където ще имате възможност да се запознаете с местните традиции и начин на живот. Пазарът представлява улица обсипана с малки сувенирни магазини, дървени автентични постройки и множество кафенета. Отпътуване за столицата Тирана - сърцето на Албания. Основан през 1614 г., градът в момента се развива с бързи темпове, има съвременна архитектура и предлага на своите гости сърдечно гостоприемство. Екскурзионна програма с разглеждане на джамията на Етем бей, паметника на Георги Кастриоти Скендербег, централния площад, сградата на операта и националната библиотека, часовниковата кула, която е символ на града, университета и православната автокефална църква „Възкресение”. Тя е третият по големина православен храм в Европа, построена по подобие на великолепната църква „Света София” в Истанбул, съхранила и до днес светите мощи на Св. Йоан Владимир и Св. Кузма Етолийски. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


Трети ден 08.04.2018

Закуска. Свободно време или по желание еднодневна eкскурзия до манастира Арденица и град Берат. Отпътуване за манастира Рождество Богородично в Арденица. В миналото манастирът е бил истински духовен център на Православната църква. Разположен е на важен участък от пътя Изток-Запад. Главният манастирски храм ("католиконът") е изписан през 1744 г. от известните иконописци от Корча ­ братята Константин и Анастас Зограф. Отпътуване за Берат - „градът на хилядите прозорци” или или „културно-историческото сърце на Албания”. Името на града идва от българското Белград, Белиград – заради белият камък, от който са построени къщите и крепостта, реката, която тече покрай града, се казва Osum, християнският квартал на хълма срещу крепостта се казва Горица. Градът е бил е част от Първата и Втората българска държава. Берат е град-музей с древна история, тясно свързана с българската история, включен в списъка за световнотокултурно и природно наследство на ЮНЕСКО. Посещение на крепостта и на някои от старите джамии и църкви. Връщане в хотела в Дуръс. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


Четвърти ден 09.04.2018

Закуска. Освобождаване на хотел и отпътуване за България. Кратък престой и свободно време в Охрид. Пристигане вечерта.


Пакетни цени с включени отстъпки за ранно записване до 28.02.2017

 • Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена резервация и плащане до обявените за всеки хотел дати.
 • Не се допускат никакви промени при вече направена и платена резервация за ранно записване. При невъзможност на туриста да пътува при резервация за ранно записване, внесените и платени суми не се възстановяват.
 • В случай на отказ от пътуване при направена и платена резервация по ранно записване, сумата може да се използва за друга дата на пътуване с допълнително заплащане по стандартните тарифи, само ако са спазени сроковете за отказ от пътуване съгласно договор с клиента.


Пакетните цени включват:

 • Транспорт по описания маршрут.
 • Три нощувки със закуска и вечеря в хотел в Дуръс.
 • Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 години.
 • Кратък престой в Скопие на отиване и в Охрид на връщане.
 • Представител на туроператора.


Пакетните цени не включват:

 • Целодневна екскурзия до Круя и Турана. Цена - 30 лв. на човек - при минимум 30 човека.
 • Целодневна екскурзия Берат. Цена - 30 лв. на човек - при минимум 30 човека.
 • Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
 • Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ от 1,5до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“, гр. София, бул. „Княз Ал. Дондуков“ № 59, ЕИК 040638060, тел. 02 930 23 55
 • Туристическа такса в размер на 1 евро на човек на ден.


Важно:

 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 човека!
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията!
 • Начин на плащане: депозит 30% при записване, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване!
 • Допълнителни екскурзии: екскурзиите се заявяват и заплащат в България, и се провеждат при минимум 30 туристи.
 • Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт!
 • Категоризацията на хотелите / места за настаняване на туристи/ по смисъла и значението на този термин по Българския закон за туризма и подзаконовите нормативни актове, с местонахождение територията на Република Албания, се подчинява на законодателството и обичаите по адреса на същите - Република Албания. Туроператорът не притежава правомощия да осъществява контрол и проверка на получените от него данните за категоризация, съответно критериите за категоризация на конкретните хотелите и места за настаняване на Туристи на територията на Албания и свежда същата лично или чрез Турагентите/ Тероператорите във вида, обема и със съдържанието на информацията, така, както е представена на самия него.


Общи условия:

 • Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Алианц България”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 112, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, той му възстановява разходи до 100 (сто) Евро, независимо от размера на действително извършените и при условие, че събитието е покрито по условията на застраховката.
 • При настаняването в тройни стаи (TRPL; DBL + ex. bed), третото легло е допълнително, тип разтегателно или походно легло.
 • При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни. Децата ползват намаления, само ако са настанени в стая с двама пълноплащащи възрастни.
 • Стаи с изглед към морето, се гарантират само след предварително направена резервация за такава и е възможно само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
 • Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите е до 12:00 ч. в деня на отпътуване.
 • В деня на пристигане преди 14:00 ч. и в деня на напускане след 12:00 ч. всички услуги в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки.
 • Броя на храненията в хотелите съответства на броя резервирани нощувки. При резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, ако хотелът е на all inclusive.
 • Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
 • Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
 • Туроператорът и местните партньори могат да указват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.


При пътуване със собствен транспорт се приспадат 50 лв. на човек.

При пътуване със собствен транспорт не се включва медицинска застраховка - клиентите се задължават сами да си направят такава.


Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал    


Global Holidays

 •   ул. Св. Св. Кирил и Методий 118-120

 •    Телефон: 0700 19 998

 •    Имейл: info@globalholidays.eu

         

Контакти

Global Holidays Y Copyright 2016 Всички права запазени

Общи условия за ползване
Translate k

ПРОМОЦИИ И НАМАЛЕНИЯ ЗА ПОЧИВКА

Абонирай се за бюлетина ни и получи оферти и големи намаления за следващата ти почивка.

Тази информация няма да бъде предоставена на трети лица. Използва се единствено за да получите престоящи промоции